Energetische Therapie

Wil je graag meer ontspannen en vanuit vertrouwen leven? Je energiek en fit voelen? Heb je last  van emotionele  en mentale klachten? Iedereen wil graag innerlijke rust , zich vrij voelen en in je eigen  kracht staan, maar hoe doe bereik je dat? Energetische therapie kan je daarin ondersteunen en je  de weg wijzen. Wat doet een energetische therapeut nou precies ? Wanneer kies je voor zo’n behandeling? 

ENERGETISCHE THERAPIE:  

Energetische therapie is een oeroude natuurlijke behandelmethode die universele energie gebruikt om je gezond en in balans te houden. Je herkent het vast wel, als je je bezeert, wrijf je met je hand over de pijnlijke plek. Heb je hoofdpijn, dan leg je automatisch je hand op je hoofd. Door de aanraking draag je warmte en energie over en dat verlicht de pijn. Wat je dus eigenlijk doet is het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren. Energetische therapie werkt hier ook mee.

Alles wat leeft is energie ,dieren, planten en natuurlijk ook de mens, bestaat uit levensenergie. Levensenergie is het fundament van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook essentieel. Een energetisch therapeut begeleidt je om de energie weer te laten stromen, zodat je je weer gezond voelt en vitaal word.

Wat doet een energetisch therapeut nu precies?

Een energetisch therapeut werkt vanuit holistische filosofie. Er word naar de mens in zijn totaliteit gekeken. Dus naar zowel je mentale, fysieke als emotionele en spirituele gesteldheid . Mentale of emotionele problemen kunnen invloed hebben op je lichaam en omgekeerd kunnen fysieke klachten van invloed zijn op je emotionele en mentale gesteldheid.

De chakra's worden weer in balans gebracht blokkades worden opgeheven zodat de energiën weer kunnen doorstromen.

Een energetisch therapeut kan je behandelen via de handen door bijvoorbeeld handoplegging of door met healing de energieën en chakra's weer in balans te  brengen. Daarnaast wordt de behandeling gecombineerd met een gesprek zodat ook de oorzaak van een klacht helder wordt

Welke klachten behandelt een energetisch therapeut?

Werk dat een energetisch therapeut doet is geschikt voor iedereen. Zo kunnen zowel kinderen als volwassenen zich door een professioneel energetische therapeut laten behandelen. Klachten en/of aandoeningen waarbij energetische therapie uitkomst biedt, kunnen met je lichamelijke gezondheid je mentale welzijn of je emotionele gesteldheid te maken hebben. Je kunt onder andere met hoofd- en rugpijn bij een energetisch therapeut terecht. Maar, ook als je kampt met bijvoorbeeld stress, lusteloosheid, slaapproblemen, angst en depressie of chronische aandoeningen.

Een energetisch therapeut laat je energie weer stromen

Kortom, wat doet een energetisch therapeut? Dat is je energiesysteem in balans brengen en het zelfgenezend vermogen van je lichaam activeren waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Hierdoor kom je weer in je kracht te staan, krijg je de regie over je vitaliteit terug en kun je genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.

Usui reiki ryoho

De naam Usui Reiki Ryōhō (afgekort: URR) betekent letterlijk: Usui Spirituele Energie Heelwordingsmethode. Het is de naam die is gegeven aan de spirituele leer van de Japanner Mikao Usui vanaf ongeveer 1922. 

Meer weten?

Energetische therapie

Reiki is een vorm van complementaire therapie met betrekking tot energetische genezing.Het werkt met de energievelden rond het lichaam en de universele energie van de handpalmen van de beoefenaar naar de cliënt


Meer weten?

Orthomoleculair

Wat heeft Hippocrates, de Griekse grondlegger van de westerse geneeskunde, nu precies gezegd over voeding en gezondheid? 

Meer weten?

Neem contact op of maak een afspraak

Voor afspraken,telefonisch/whatsapp of e-mail.